Türk Hava Kurumu Desteklerinizle Gençlerimizi Havacılık İle Buluşturuyor

16 Şubat 1925 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti olarak kurulan Türk Hava Kurumu (THK) ; THK Üniversitesi, THK Uçuş Akademisi, Gökçen Havacılık, Eskişehir İnönü, Antalya Karain,  Erzincan ve Sinop’ta bulunan Havacılık Eğitim Merkezleri ve Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren 400’ü aşkın şubesiyle gökyüzünde sürekli kanat çırpan büyük bir aile…

Türk Hava Kurumu Desteklerinizle Gençlerimizi Havacılık İle Buluşturuyor
Tarih : Okunma : 188 views Yorum Yap

16 Şubat 1925 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti olarak kurulan Türk Hava Kurumu (THK) ; THK Üniversitesi, THK Uçuş Akademisi, Gökçen Havacılık, Eskişehir İnönü, Antalya Karain,  Erzincan ve Sinop’ta bulunan Havacılık Eğitim Merkezleri ve Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren 400’ü aşkın şubesiyle gökyüzünde sürekli kanat çırpan büyük bir aile.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 1925 yılından beri faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştiriyor. 16 Şubat 1925’de “Türk Tayyare Cemiyeti” adı ile kurulan THK, uzun süren bir İstiklal Savaşı’ndan yeni çıkmış, yorgun ve yoksul bir halkın, Türk Halkı’nın inanılmaz büyüklükteki maddi-manevi desteğiyle can bulmuştur.

KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Kurban Bayramı arefesinde Türk Hava Kurumu (THK) Aydın Şubesi kurban derisi toplama hazırlıklarını tamamladı.

Bu konuda bir açıklama yapan Aydın THK Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Saldırış; THK halkın bağışları ile Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve geliştirmek için çalışan bir kurum. Şubelerimiz vasıtası ile gençliği havacılık ile buluşturuyoruz.

Model Uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat gibi sportif havacılık yeni kurs takvimi yayınlandı. İnşallah bu kurslar ile gençlerimiz havacılık ile buluşmaya devam edecek.

DESTEKLERİ İÇİN VATANDAŞLARIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ

Tabi ki THK bu faaliyetleri halkımızın yaptığı bağışlar ile yürütüyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında fitre ve zekât zarflarımızı okullarımıza, köylerimize dağıttık. Gösterilen teveccühe çok teşekkür ediyoruz.  Bu yıl toplanan fitre ve zekatlardan 8 milyon TL depremzede vatandaşlarımız için kullanılmak üzere Afad’a aktarıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okullardaki müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, bağışları ile bizlere güç veren öğrencilerimize ve ailelerine, köy muhtarlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

VATANDAŞLARIMIZDAN KURBAN DERİSİ BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ

THK Aydın şubesi olarak her kurban Bayramında olduğu gibi bu bayramda da dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımızdan kurban derisi toplayacağız. Her zaman THK’ya sahip çıkan, bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımız şunu bilsinler ki fitre, zekat ve kurban derisi gibi bağışları, havacılık gibi pahalı ancak ülkemiz için çok önemli faaliyetlerin devam edebilmesi için kullanılıyor.  Bu Kurban Bayramında da vatandaşlarımızdan kurban derisi bağışlarını bekliyoruz ve bu konuda hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Bu konuda THK internet sitesinden de bilgi alabileceğiniz gibi şubelerimiz de uğrayabilirsiniz..

Kurban derisi bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Aydın şubemizle 0 256 225 17 29 numaralı telefondan bizlerle irtibata geçebilirler. Makbuz karşılığı görev belgesi olan arkadaşlarımıza kurban derilerini teslim edebilirler. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik eder, bizlere verecekleri destek için şimdiden teşekkür ederim.

İlk yorumu siz yazın